^Naar boven
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Zwemmen bij ZV de Bron

 

Ben je in het bezit van tenminste een A-diploma en ben je niet uit het water te slaan? Dan wordt het tijd om kennis te maken met het zwemmen bij Zwemvereniging De Bron. Voor jongens en meisjes, jong en oud. Leren hoe je wedstrijden moet zwemmen, starten vanaf een startblok, keerpunten maken zijn mogelijkheden als je wilt beginnen. Lekker trainen en aan je conditie werken.

Je mag natuurlijk ook uitsluitend komen trainen; wedstrijden zwemmen is niet verplicht maar wel erg leuk om te doen. Als je wilt meedoen aan wedstrijden wordt het op prijs gesteld dat je ouders ook af en toe rijden.

Binnen onze vereniging hebben we de mogelijkheid om een training te geven die geheel aansluit bij jouw niveau. De doelstelling binnen de trainingen is vooral het verbeteren van de techniek van de verschillende zwemslagen omdat techniek de basis is van snelheid. Plezier voor de sport staat hoog aangeschreven bij ons, daarom proberen we het de zwemmers altijd optimaal naar hun zin te maken.

Eerst proberen? Geen probleem!
Wil je meemaken hoe het er aan toe gaat tijdens de training? Dan ben je van harte welkom. Je hebt namelijk bij het zwemmen de mogelijkheid tweemaal gratis mee te trainen alvorens lid te worden. Kom gewoon tijdens de trainingsuren naar het bad en meld je bij trainster Ingrid van der Does, zij is herkenbaar aan de blauwe shirt met op de achterkant "Trainer/Coach". Kom op tijd, bij de kassa kun je gewoon doorlopen.
Melanie de Hoogt traint de kleinsten en onervaren jeugdzwemmers en Ingrid, Henno en Gert Jan nemen de jeugd en junioren voor hun rekening.

Tot 20 jaar word je ingedeeld bij de jeugd. Vanaf 20 jaar word je ingedeeld bij de Masters.Soorten wedstrijden:


Zwemcompetitie:
Voor deze wedstrijden worden de snelste zwemmers uitgenodigd, het is belangrijk dat we goed zijn vertegenwoordigd bij deze wedstrijden zodat we veel punten kunnen halen. Het is niet de bedoeling de competitiewedstrijden zomaar af te bellen; door het niet starten lopen we veel punten mis en dat zou jammer zijn. Probeer dus tijd te maken voor de competitie en zeg niet te snel af.

Het Zuyderzee Masters Circuit (ZMC):
Dit zijn de wedstrijden die de masters zwemmen. Het zijn wedstrijden voor 20-jarigen en ouder. Als je interesse hebt in deelname, kun je jezelf melden bij Janny van Eijk.

LAC wedstrijden:
In 2008 zijn we begonnen met aparte wedstrijden voor de lange afstand competitie. Hierin worden lange afstanden gezwommen op de vrijeslag en de wisselslag. Als je hieraan wilt mee doen kun je jezelf aanmelden bij de trainers.

Speedowedstrijden:
De snelste jeugdleden (meisjes tot 12 jaar en jongens tot 14 jaar) zullen worden uitgenodigd voor de Speedowedstrijden. Dit zijn wedstrijden tussen de snelste jeugdleden van de Kring Noord-Holland.

Limietwedstrijden:
Iedereen mag aan limietwedstrijden deelnemen indien men aan grotere wedstrijden wil deelnemen waar men limieten voor nodig heeft.Ieder jaar blijkt weer dat het niet voor iedereen duidelijk is hoe het exact werkt met betrekking tot de uitnodigingen en het afmelden van wedstrijden. Om misverstanden te voorkomen volgen hier nogmaals de aandachtspunten die hiervoor gelden.

Uitnodigingen:
Ongeveer een à twee weken voor de wedstrijd ontvangt iedere zwemmer die meedoet aan de betreffende wedstrijd een uitnodiging. De uitnodigingen worden in het zwembad op papier uitgedeeld en via de e-mail naar iedereen verzonden. Krijg je geen uitnodiging via de e-mail? Laat het dan even weten zodat dit de volgende keren wel gewoon gebeurt.

Afstanden:
Op de uitnodiging staan de te zwemmen afstanden vermeld, het kan bij de competitiewedstrijden echter voorkomen dat dit verandert door het afmelden van een ploeggenoot. We streven ernaar de wijzigingen indien mogelijk vóór de wedstrijden door te geven.

Afmeldingen:
Afmelden kan tot uiterlijk vier dagen voor de wedstrijd en dient bij voorkeur via de e-mail te gaan. Het komt nog te vaak voor dat er op het laatste moment wordt afgemeld, hierdoor krijgt de club een boete. Komend seizoen zullen we wat strenger omgaan met de boetes, wanneer blijkt dat een zwemmer te kort is geschoten in de juiste manier van afmelden, zal de boete worden doorberekend.

Thuiswedstrijden:
Zorg ervoor dat je bij wedstrijden in de Kloet ruim op tijd aanwezig bent. Iedereen moet helpen met de opbouw van het bad.

Boetes:
Als je jezelf niet vóór de verzameltijd hebt gemeld bij de coach zal deze je afmelden voor de wedstrijd en zal je de boete die de KNZB daarvoor geeft doorberekend krijgen. Een eventuele boete betaal je dus ZELF!

Clubkleding:
Zorg ervoor dat je clubkleding hebt, deze moet iedereen dragen tijdens de wedstrijden. Tevens is het van belang dat we met de gehele groep bij elkaar zitten. De coach heeft dan het overzicht en dan kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat het een leuk seizoen wordt.

We gaan ervan uit dat het voor iedereen duidelijk is wat we verwachten en wat ze van ons kunnen verwachten. Mocht het zo zijn dat er nog vragen zijn, dan kunnen deze altijd gesteld worden aan één van de trainers in het zwembad of via de e-mail aan Melanie de Hoogt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Telefonisch contact opnemen kan ook. Echter op deze website staan geen telefoonnummers vermeld i.v.m. privacy, dus stuur even een mailtje met het verzoek om een telefoonnummer en het wordt je toegestuurd of kijk in het clubblad. Vragen tijdens de training kan natuurlijk ook.

Tot slot willen we iedereen een leuk en sportief zwemseizoen toewensen. Hopelijk kunnen we veel punten behalen in de zwemcompetitie en eindigen we boven in de eindstand.

De zwemcommissie,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © 2001-2019 -- Z.V. de Bron
Alle rechten voorbehouden


Facebook twitter